Livingstoneschool Gouda

Ga je met ons mee op ontdekkingsreis?

Welkom op de pagina van groep 5

Welkom op de pagina van groep 5 waar 28 leerlingen in zitten, die allemaal uniek zijn.
Wanneer wij de regels van de klas en van de school goed toepassen, hebben we het allemaal naar ons zin en leren we ook beter.

We beginnen de dag met stillezen. Op maandagmorgen vertellen we over de belevenissen van het weekend. Alle dagen staat er rekenen en taal op het programma naast nog veel meer vakken. Nieuw is dit jaar Engels, door middel van een leuke digibord methode. De kinderen krijgen huiswerk voor Engels en voor spelling. Ook houden de kinderen dit jaar voor het eerst een spreekbeurt en een boekbespreking.

We werken met alle vakken in niveaugroepen, na de korte instructie gaan kinderen aan het werk.
Kinderen die behoefte hebben aan extra uitleg gaan met de leerkracht aan de slag, klassikaal en/of met de juf aan de instructietafel en kinderen die meer uitdaging nodig hebben krijgen extra klaarwerk.

In de groep werken we met een vraagtekenkaartje en een werklicht. Als het werklicht op rood staat, zijn de kinderen zelfstandig aan het werk. Als het werklicht op oranje staat loopt de juf rond om hulp te bieden aan de kinderen die een vraagtekenkaartje hebben neergezet. Aan het begin van de les stellen we onszelf een doel en proberen deze aan het einde van de les te halen.

In de klas hebben we een thema-kast waar allerlei spulletjes en boeken ten toon gesteld worden, die met het OGO-thema te maken hebben waarmee we aan het werk zijn. De kinderen worden daarbij actief betrokken.

Schooljaar 2016-2017 is een spannend en druk jaar. Samen maken we er een fijn, gezellig en leerzaam jaar van!!

Juf Arianne

Nieuws groep 5

bericht zoeken:
 Zoeken

Geen items.

Livingstonelaan 60 | 2803 EL Gouda | 0182-510112 | directie@livingstoneschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten.